Spam Filter ISP Support Forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Socket Error # 10053
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Socket Error # 10053

 Post Reply Post Reply
Author
mmmctune View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 September 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mmmctune Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Socket Error # 10053
    Posted: 09 July 2018 at 11:00pm
Spamfilter 4.7.4.246 registered listening on port 25
Exchange 2016 CU9 on WinServer 2012r2 listening on port 2551
Spamfilter.ini   EnableTLSSupport=1
 
If I disable TLS 1.0 and enable TLS1.1 or TLS1.2 only for Exchange I get Socket Error 10053 when spamfilter sends the email to exchange.  Below is sample from the logfile with TLS 1.2 only enabled for exchange when sending email from my personal yahoo.com account to my domain.com account.
 
With TLS 1.1 or 1.2 enabled I can telnet to exchange and send an email to my domain.com account.
 
I need to enable only TLS 1.2 on exchange.
 
07/09/18 20:27:00:820 -- (41059152) Detected TCP Connection: 74.6.135.125 on port: 25
07/09/18 20:27:00:820 -- (41059152) Connection from: 74.6.135.125  -  Originating country : United States
07/09/18 20:27:00:898 -- (41059152) Received MAIL FROM: external@yahoo.com
07/09/18 20:27:00:929 -- (41059152) Received RCPT TO: internal@domain.com
07/09/18 20:27:00:961 -- (41059152) Resolving 74.6.135.125 - sonic310-15.consmr.mail.bf2.yahoo.com
07/09/18 20:27:01:367 -- (41059152) Mail from: external@yahoo.com
07/09/18 20:27:01:633 -- (41059152) - MAPS search done...
07/09/18 20:27:01:633 -- (41059152) RCPT TO: internal@domain.com accepted
07/09/18 20:27:01:711 -- (41059152) From header (external@yahoo.com) matches MAIL FROM (external@yahoo.com)
07/09/18 20:27:01:727 -- (41059152) Email Subject: Re: test in
07/09/18 20:27:01:727 -- (41059152) Start CheckWL_Keywords
07/09/18 20:27:01:727 -- (41059152) End CheckWL_Keywords
07/09/18 20:27:01:727 -- (41059152) Checking SFDC
07/09/18 20:27:01:914 -- (41059152) Checking SFDE
07/09/18 20:27:02:180 -- (41059152) Checking SF0Day
07/09/18 20:27:02:180 -- (41059152) Start CheckBL_Keywords
07/09/18 20:27:02:211 -- (41059152) End CheckBL_Keywords
07/09/18 20:27:02:211 -- (41059152) EMail from external@yahoo.com to internal@domain.com passes Bayesian filter - 0% spam  (0ms)
07/09/18 20:27:02:211 -- (41059152) Checking SURBL
07/09/18 20:27:02:211 -- (41059152) Checking URLs in emails against MAPS
07/09/18 20:27:02:211 -- (41059152) - URLs In MAPS search done...
07/09/18 20:27:02:258 -- (41059152) Starting queueing procedures
07/09/18 20:27:02:274 -- (41059152) EMail from external@yahoo.com to internal@domain.com was queued (Indy239EB798-02A6-4137-9CC4-618D9CF10383.~tmp). Size: 3 KB, 3339 bytes
07/09/18 20:27:02:274 -- (41059152) Created thread (40200624) to handle delivery
07/09/18 20:27:02:274 -- (40200624) Sending email from external@yahoo.com to internal@domain.com ---
07/09/18 20:27:07:449 -- (41059152) Starting bayesian procedures
07/09/18 20:27:07:449 -- (40200624) EIdSocketError - Socket Error # 10053 --- Software caused connection abort. - forwarding to:172.22.1.30:2551 - message queued - external@yahoo.com to: internal@domain.com ---
07/09/18 20:27:07:558 -- (41059152) Disconnect
 
 
Back to Top
LogSat View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 25 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 4081
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LogSat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 July 2018 at 7:24am
Hi mmmctune,

We had recently found a bug likely causing the issue you are experiencing. This was resolved in the latest SpamFilter v4.7.4.250 - can you please try upgrading to see if that was the cause?

===============================

// New to VersionNumber = '4.7.4.250';

{TODO -cFix : Outbound TLS connections were only being made with TLS 1.0, even if TLS 1.1 and TLS 1.2 were configured and in use correctly for inbound emails}

Roberto Franceschetti

LogSat Software

Spam Filter ISP
Back to Top
mmmctune View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 09 September 2017
Status: Offline
Points: 12
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote mmmctune Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 10 July 2018 at 10:53pm
Yep, v4.7.4.250 worked.  Thank you.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.063 seconds.