Spam Filter ISP Support Forum

  New Posts New Posts RSS Feed - no antivirus support files...
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

no antivirus support files...

 Post Reply Post Reply
Author
ImInAfrica View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 27 June 2006
Location: FL, USA
Status: Offline
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ImInAfrica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: no antivirus support files...
    Posted: 19 June 2011 at 9:09pm
I haven't been here for a really long time!

I have noticed on the spamfilter gui under the Anti Virus tab that even though the AntiVirus reports active i see an error message above the update now button saying:

No Antivirus files found on server

I wonder what happened to trigger this, and if AV is running in conjunction with SF, and of course how can i resolve this.

thanks for the help.

The sign for a great software is when you don't visit the support site for so long, you don't even remember your username :)
Back to Top
yapadu View Drop Down
Senior Member
Senior Member


Joined: 12 May 2005
Status: Offline
Points: 272
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote yapadu Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 June 2011 at 7:11am
I have noticed the exact same thing today, it is reporting the antivirus is active and the definitions files are current but it says No Antivirus support files found on server.

When looking through the log files it seems the antivirus is working, it says start virus scan on inbound email...
--------------------------------------------------------------
I am a user of SF, not an employee. Use any advice offered at your own risk.
Back to Top
LogSat View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 25 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 4068
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LogSat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 20 June 2011 at 7:14pm
 Can you please try to reinstall the antivirus plugin it by following these steps:

  • Stop SpamFilter.
  • Delete the SpamFilter\nse and SpamFilter\nvc directories.
  • In the registry, delete the key: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Norman Data Defense Systems]
  • In the SpamFilter.ini, look for the entries similar to these, and change the year in the date to 2009 (thus forcing an update):
  • NvcBinDate=4/14/2010 9:00:20 AM
  • NvcIncrDate/11/2010 1:35:00 PM
  • NvcMacroDate/8/2010 9:45:32 AM
  • Nse_w32Date/12/2010 11:25:48 AM
  • NCLDate/21/2010 7:30:56 AM
  • Reinstall the antivirus plugin, ensuring that you select SpamFilter's directory as the default install directory. 
  • Start SpamFilter
If this does not help, could you please zip and email us your SpamFilter's activity logfile for today so we can continue troubleshooting? (If the zip is over 8MB in size please contact us via email so I can provide you with our FTP details for uploading the file to us).

Roberto Franceschetti

LogSat Software

Spam Filter ISP
Back to Top
ImInAfrica View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 27 June 2006
Location: FL, USA
Status: Offline
Points: 60
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ImInAfrica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 June 2011 at 4:02pm
Roberto, thank you. That worked first time Wink
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.078 seconds.