Spam Filter ISP Support Forum

  New Posts New Posts RSS Feed - database creation issues
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

database creation issues

 Post Reply Post Reply
Author
njtech View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 February 2007
Location: United States
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote njtech Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: database creation issues
    Posted: 22 November 2010 at 11:13am
I am having issues creating the enterprise database tables. with
MSQL 2008

1) The connection string never saves after hitting save settings it reverts back
to defaults which will end up creating tables in the master db if
you don't set the connection string each time going into the menu.

2) Using the correct connection string, it can't seem
to create the enterprise tables even using the sa user.
the standard tables were created.

please wait...
tblQuarantine - not found
tblMsgs - not found
tblRejectCodes - not found
tblLogins - not found
tblServers - not found
Some Database tables not found - recreating...
and just hangs.. correct db and using sa

At one point I was getting further:
tblBL_EmailsToPresent - not found
tblBL_HoneypotblockedIPsPresent - not found
tblBL_HoneypotEmailsPresent - not found
tblBL_IPsPresent - not found
tblBL_KeywordsPresent - not found
tblBL_MAPSPresent - not found
tblBL_SURBLPresent - not found
tblReloadTableInfoPresent - not found
tblWL_AuthorizedTOEmailsPresent - not found
tblWL_AutoWhitelistForceDeliveryPresent - not found
tblWL_DomainsIPsPresent - not found
tblWL_EmailsFromPresent - not found
tblWL_EmailsToPresent - not found
tblWL_KeywordsPresent - not found
Some Enterprise Database tables not found - recreating...
Retrieved ServerID from tblServers: 1
Error updading/checking IsEmptytbl_LocalDomains - Invalid object name 'tbl_localdomains'
Done.
 
Back to Top
LogSat View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 25 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 4068
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LogSat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 November 2010 at 11:07pm
njtech,

Can you please let us know what version of SpamFilter you are using? I ask due to this bug that was discovered/fixed recently:

// New to VersionNumber = '4.2.4.838';
{TODO -cFix SpamFilter Enterprise would not recognize the "SQL Native Client" (SQLNCLI.1) provider for Microsoft SQL Server}
Roberto Franceschetti

LogSat Software

Spam Filter ISP
Back to Top
njtech View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 February 2007
Location: United States
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote njtech Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 November 2010 at 5:31pm
was using .834 will try the update thanks
Back to Top
njtech View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 February 2007
Location: United States
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote njtech Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 November 2010 at 5:45pm
Ok updated and now creates the tables (only using sql auth in the conn string  by the way) Windows auth does not work. just locks up after creating the non
ent. tables... its should using admin acct.

So using sql auth.. now its the activity log is complaining about missing  tables ... tblreloadtableinfo.. table is present in my db wonder if the app is not
saving the connection string correctly? I am hitting save..
Back to Top
njtech View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 07 February 2007
Location: United States
Status: Offline
Points: 13
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote njtech Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 November 2010 at 5:53pm
update: Seems if you go back create the connection string, hit save
then goto the enterprise / standard version tab then click check/create
database tables (instead of the database setup tab) then hit save again it seems to update the connection string properly. The database setup tab seems to have a bug where it does not save the conn string.


Edited by njtech - 23 November 2010 at 5:54pm
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.141 seconds.