Spam Filter ISP Support Forum

  New Posts New Posts RSS Feed - One domain out of 150 does not get any mail.
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

One domain out of 150 does not get any mail.

 Post Reply Post Reply
Author
morten44 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 07 March 2008
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote morten44 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: One domain out of 150 does not get any mail.
    Posted: 07 April 2008 at 6:21pm
Hi.
with some help from this forum I have managed to setup the Spamfilter.
Very successfull. Last night we received 22000 spam and forwarded 1700.
Had some start problem with pictures and PDF files but sorted that thanks to this forum as well :)
 
Now i have one problem
I have about 150 viritual domains and they all are on the same server with one IP address.
All can receive mail accept one. it is very strange.
 
If I use my own SMTP server and send to xxxx@nakkeboelle.dk the person will receive the mail.If i send using any other SMTP Server (ex: ntlworld.com, tele.dk) she does not get the mail. I dont beleve its blacklisted as they are on the same mail server as 150 other domains.
I looked in the logfile and one thing stroke me:
_______________________________________________________________________
04-07-08 00:26:11:093 -- (176) Received MAIL FROM: <JaysonsuppressibleDurham@fourthrotor.com>
04-07-08 00:26:11:234 -- (392) Received RCPT TO: else@nakkeboelle.dk
04-07-08 00:26:11:234 -- (392) Mail from: akstcafrenchrosemnsdgs@afrenchrose.com To: else@nakkeboelle.dk - rejected - no relay allowed or % found in FROM address
 
________________________________________________________________________
 
All mails to this user says Rejected-no relay allowed or % found in FROM address
All other 150 domains on server do not get this message.
This is the only one that does not get any mails at all.
She is on the white list.I have checked
 
The log file is now 64MB (one day) so cant attach, but this is the only of the domains that gives this error
 
Any idea where to start looking
 
Kind Regards
MOrten

04-07-08 00:26:11:437 -- (392) Blacklist cache - Added 86.125.229.5 to cache
Back to Top
LogSat View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 25 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 4068
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LogSat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 07 April 2008 at 6:25pm
morten44,

Can you please ensure that in the list of allowed domains, the domain "nakkeboelle.dk" is entered and is spelled correctly, and that there are no trailing/leading spaces on that line? The "no relay allowed" error indicates that SpamFilter does not contain that domain in its list of allowed domains, and the above problems are the most common ones.
Roberto Franceschetti

LogSat Software

Spam Filter ISP
Back to Top
morten44 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 07 March 2008
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote morten44 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 April 2008 at 5:44am
Hi.
Thanks alot.
That worked. It was an empty caracter after the domain name. removed it and working fine.
 
I have another issue now with some very important mails getting lost. I will paste in here what the log file says about why it was rejected. I have no idea where to start looking.
Any suggestions?
 
__________________________________________________________________________
[10:30:20] Asger Larsen says: 04/07/08 23:09:46:078 -- (4340) Connection from: 72.34.56.132  -  Originating country : United States
04/07/08 23:09:46:609 -- (4340) Received MAIL FROM: <tonioko@gmail.com>
04/07/08 23:09:46:781 -- (4340) Received RCPT TO: diprogram@juelsminde.com
04/07/08 23:09:47:250 -- (4340) Resolving 72.34.56.132 - l4g.aqhostdns.com
04/07/08 23:09:47:578 -- (4340) found SPF record for gmail.com: v=spf1 redirect=_spf.google.com
04/07/08 23:09:47:578 -- (4340) found SPF record for _spf.google.com: v=spf1 ip4:216.239.32.0/19 ip4:64.233.160.0/19 ip4:66.249.80.0/20 ip4:72.14.192.0/18 ip4:209.85.128.0/17 ip4:66.102.0.0/20 ip4:74.125.0.0/16 ?all
04/07/08 23:09:47:578 -- (4340) SPF query result: neutral
04/07/08 23:09:47:578 -- (4340) - SPF analysis for _spf.google.com done: - neutral
04/07/08 23:09:47:578 -- (4340) SPF query result: neutral
04/07/08 23:09:47:578 -- (4340) - SPF analysis for gmail.com done: - neutral
04/07/08 23:09:47:578 -- (4340) failed SPF test (neutral) - Disconnecting 72.34.56.132
04/07/08 23:09:47:578 -- (4340) 72.34.56.132 - Mail from: tonioko@gmail.com To: diprogram@juelsminde.com will be rejected
04/07/08 23:09:48:171 -- (4340) Starting bayesian procedures
04/07/08 23:09:48:171 -- (4872) Connection from: 172.18.0.10  -  Originating country : N/A
04/07/08 23:09:48:187 -- (4872) Disconnect
04/07/08 23:09:48:218 -- (4732) Time to add Msg to Bayes corpus:0
04/07/08 23:09:48:406 -- (4340) Blacklist cache - Added 72.34.56.132 to limbo
04/07/08 23:09:48:406 -- (4340) Disconnect.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------The email diprogram@juelsminde.com does get alot of mails through from all over the world but some like this that is a valid email is lost.
 
Can you give any indication on where to look.
We are very happy with the program and will continue to use it buying a lisence for it. Very impressed
 
Kind Regards
Morten
Back to Top
Web123 View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 26 January 2005
Location: Finland
Status: Offline
Points: 31
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Web123 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 April 2008 at 5:48am
I think you need to edit SPF-settings under Settings->Configuration-SPF Settings and
select Pass for SPF Result = "Neutral"
 
/Kim
Back to Top
LogSat View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 25 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 4068
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LogSat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 08 April 2008 at 4:58pm
Kim is absolutely correct.

As a side-note, after making the change, please try closing the SPF settings window and then reopening it to ensure the settings "stuck". In a handful of cases, in SpamFilter Enterprise, if the database is not configured correctly, that setting may revert back to the incorrect value.
Roberto Franceschetti

LogSat Software

Spam Filter ISP
Back to Top
morten44 View Drop Down
Groupie
Groupie


Joined: 07 March 2008
Status: Offline
Points: 74
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote morten44 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 April 2008 at 5:11pm
Hi
Thanks for your responds.
Yes that did the trick and it does save the settings fine.
Now mails are not caught in the filter when arriving in status : Neutral
 
I should have seen that myself as very clear instructions , but paniced a little when seeing all the mails going to spam. Thanks for answering :)
It is now up and running fine. On first day it caught 80.000 spam and delivered 6000 mails.
I belive only about 20mails was lost but as I did make the quarantine filter I managed to release them. Now after final ajustement it seems to be very spot on  :)
 
Thanks again.
 
Kind Regards
Morten
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.109 seconds.