Spam Filter ISP Support Forum

  New Posts New Posts RSS Feed - Corpus and CPU hit
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Corpus and CPU hit

 Post Reply Post Reply
Author
dcook View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 31 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dcook Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Corpus and CPU hit
    Posted: 22 January 2004 at 1:24pm

My primary spamfilter running beta 2.0.0.278 is taking a large CPU hit.  Upon inspection I restarted the service and the cpu did not throttle down. I noticed a continual activity of items being added to the "corpus" database.  In the corpus/queue directory there was over two thousand files.  I let it run and it emptied the queue folder.  Why did it stop processing the queue folder and why was there a backup of files? Can you put more fiber in the next beta?

I have logs on the issue but they don't show CPU.  I am running this on a bladeserver -- dual 700mhz with 1gb of ram.  Has anybody else seen this CPU and queue issue?

Dwight 

Back to Top
LogSat View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 25 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 4068
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote LogSat Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 January 2004 at 10:54pm

Dwight,

We have received similar reports last week, and were able to duplicate the issue. We have placed a pre-beta build at

http://www.logsat.com/spamfilter/pub/temp/sf279.zip

With the fix. In a few days, after it's been tested further, we'll release it as a public beta. Please feel free to try it if you wish.

Roberto F.
LogSat Software

Back to Top
dcook View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 31 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dcook Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 January 2004 at 12:04pm
Thanks I'll give it a try today.
Back to Top
dcook View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 31 January 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 174
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dcook Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 January 2004 at 12:26pm

Inital results are still not great -- I replaced the two files and the results are the same on the CPU 66% to 100% hit on both CPU's.  I also deleted the corpus data and restarted, only  to find the same results. 

My other spamfilter server with the same 278 beta is doing just fine, the CPU on it is only a few % most of the time.

Dwight

 

Back to Top
ASB View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ASB Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 January 2004 at 1:37am
Is it an SMP issue?
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.063 seconds.