Spam Filter ISP Support Forum

  New Posts New Posts RSS Feed - 100% CPU Usage running Spamfilter
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

100% CPU Usage running Spamfilter

 Post Reply Post Reply
Author
brighamnet View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote brighamnet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: 100% CPU Usage running Spamfilter
    Posted: 27 December 2004 at 12:22pm

I am running spamfilter on an 1800mhz Server and have been running fine until christmas day. My Servers alive monitor went off and I found that spamfilter was using 100% of the CPU resources. When I reboot the server the software runs fine for about 60 seconds then climbs quickly back up to 100% CPU Usage. It does the same thing in service mode or standalone mode. Virus scan with norton and Network Associates show nothing. Hijackthis shows nothing. If I stop the Spamfilter software the CPU idles along at a constant 1%. I can see no unknown processes running.  I have turned off the SPF filter and the Bayesian filter but still no change. I am running 2.1.2.395 and just uninstalled and reinstalled the software with a new download.  Netstat -an shows no activity on port 25 or 110

Any suggestions would help greatly.

Ken

Back to Top
pcmatt View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 15 February 2005
Location: United States
Status: Offline
Points: 116
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote pcmatt Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 December 2004 at 1:30pm

How many connections does SpamFilter show at the bottom of the Activity screen?

-Matt

Back to Top
brighamnet View Drop Down
Guest Group
Guest Group
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote brighamnet Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 27 December 2004 at 1:50pm

Matt,

Thanks for the reply I was able to find the Problem. It seems that my spool folder on my mail server was hosed and the mail server was unable to process mail to the user mailboxes. Spamfilter went into overdrive trying to deliver mail to my disabled mail server.

Happy holidays to all.

Ken

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.047 seconds.